Een hondenhok is belangrijk voor uw hond. Terwijl uw trouwe viervoeter geniet van de heerlijk buitenlucht, wilt u natuurlijk niet dat hij in de koude regen moet staan of dat de oogverblindende zon een volle dag op zijn kopje schijnt. Daarom is het belangrijk dat u hem de mogelijkheid geeft om te schuilen tegen de grillen van het weer.
 
Op onze webshop kan u terecht voor stevig houten hondenhokken van hoogwaardig Europees vurenhout.
Al onze hondenhokken worden standaard geleverd met de bijhorende RVS omlijsting rond de ingang, dakleer en de nodige bevestigingsmaterialen. Onze modellen beschikken over een handig toegangsluik zodat u op een comfortabele manier het hok kan verzorgen.


Onze modellen


Wij bieden u de keuze tussen twee dak soorten, spits of plat. Spitse daken, zoals dat van onze modellen Labrador en Boxer zijn algemeen comfortabeler voor grotere honden. Platte daken, zoals die van onze modellen, Teckel en Bulldog zijn dan weer beter geschikt voor kleinere honden.
Kies voor een hok dat niet te groot noch te klein is zodat zijn lichaamswarmte de ruimte snel kan op warmen. Zo ontstaat makkelijk dat aangenaam nest gevoel waar hij naar verlangt want een honden hok functioneert niet enkel als schuilplaats!
Het is ook de ideale plaats waar hij zich kan terugtrekken wanneer het om hem heen te druk wordt. Net zoals u en ik heeft uw hond af en toe behoefte aan een eigen vertrouwde plek. Dankzij zijn nieuwe hondenhok heeft hij dé plek gevonden waar hij rust kan opzoeken.

 

Waarom een houten hondenhok


Hout is duurzaam, goed voor het milieu én een lust voor het oog!
Hout is natuurlijk en leeft. Het heeft zijn eigen geur en textuur. Honden herkennen deze kenmerken en hier voelen ze zich goed bij. Het is een vertrouwde geur en geeft uw hond rust. Hout is ook simpelweg heel mooi. Geen enkel ander materiaal kan het rijke aanbod aan textuur en kleur succesvol nabootsen.

Een plastieken hondenhok is vaak lichter dan een houten hondenhok en dreigt makkelijker bij zware windvlagen om te waaien. Ze kunnen in de zomer heel warm worden terwijl ze in de winter de warmte juist niet goed vasthouden. Daarentegen zijn houten hondenhokken beter geschikt om met alle weersomstandigheden om te gaan. Ze blijven fris in de zomer, warm in de winter en zijn doorgaans veel zwaarder dan hun plastieken tegenhanger. Een plastieken hok is misschien goedkoper is maar gaat ze ook sneller kapot. Kwalitatief hoogwaardige hout zoals wat wij u bieden, kan tegen een stoot of kras zodat uw trouwe viervoeter er nog jaren zal van kunnen genieten.

Indien u de levensduur van uw hondenhok nog extra wilt versterken, kan u steeds op onze webshop terecht voor Restol™ Naturel UV Extra, onze complementaire houtolie. Deze houtolie biedt bescherming tegen de effecten van het weer en kan ook dienen als afwerklaag. Als u Restol™ Naturel UV Extra houtolie gebruikt, zorgt u ervoor dat de uiteindelijke kleur minder verzadigd is waardoor het oorspronkelijke hout beter zichtbaar blijft. 
Onderhoud van het hout: wanneer u in een gebied leeft waar het vaak regent, dient u het hout na een paar jaren of maanden, afhankelijk van het gebruik en de slijtage van het hondenhok, te polijsten of oliën.



Noord-Europees Vurenhout


Voor de productie van onze hondenhokken kiezen wij steevast voor het beste soort vurenhout.
Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in België en Nederland, afkomstig van de fijnspar (Picea abies). Een volwassen fijnspar kan tot 50 meter hoog worden. De oudste boom ter wereld is een fijnspar in de Zweedse provincie Dalarna. De leeftijd van deze boom werd in 2008 geschat op 9555 jaar. België commercialiseert zowel inlands als ingevoerd vurenhout uit Zweden, Finland, Rusland, Polen, Tsjechië en de Baltische staten.

De kleur van vuren is witachtig tot crèmekleurig met een zachte en grove tekening. Na langdurige blootstelling aan licht wordt het geelbruin. Om verkleuring tegen te gaan dient de houtsoort snel afgewerkt te worden. Vurenhout is in onbehandelde vorm niet erg duurzaam. Om de duurzaamheid aanmerkelijk te verlengen kan vuren hout onder druk geïmpregneerd worden. Onze leverancier werkt alleen met de beste kwaliteit onder druk geïmpregneerd vurenhout. 

Al onze hondenhokken beschikken uiteraard over het KOMO-certificaat: Het KOMO-certificaat garandeert een milieu-verantwoorde houtverduurzaming met als resultaat een goed geïmpregneerd hout.


Levering en Montage


In elk van onze pakketten vindt u steeds een duidelijke handleiding en al het nodige bevestigingsmateriaal.
Omdat wij een goede service belangrijk vinden, informeren wij de klant altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail betreffende de stand van zaken van bestelde of te leveren goederen.
Tijdens de levering bellen wij u een half uurtje voor aankomst op. De verzendkosten worden berekend tijdens het bestelproces. U beslist zelf binnen welke termijn u uw bestelling graag ontvangt.

Voor verdere informatie betreffende de levering of de garantie kan u terecht op onze Voorwaarden pagina.

Tagsbanc de jardin king - picknicktafel kiezen -  Kinderbett webshop -  Table pliante en bois